De veiligheid van de kinderen aan de schoolpoort en in de ruimere schoolomgeving is voor ons een absolute prioriteit. We merken dat kinderen ‘s morgens vaak laat (en soms ook té laat) naar school gebracht worden, wat leidt tot drukke, chaotische, stresserende, gevaarlijke situaties aan de schoolpoort. Eén van de manieren om deze gevaarlijke verkeerssituatie aan de schoolpoort te verbeteren is de kinderen ’s morgens tijdig naar school brengen en de kiss & ride-zone efficiënt gebruiken.

De school begint ’s morgens om 8u35, vanaf 8u10 is er gratis opvang. Door je kind tijdig naar school te brengen vermijd je het gekende piekmoment aan de schoolpoort, waardoor je zoon of dochter (maar ook jij!) rustiger de dag kan aanvatten.

Enkele tips voor een efficiënt gebruik van de kiss & ride-zone
-
De kiss & ride-zone biedt plaats aan 4 auto’s. Probeer steeds zo ver mogelijk door te rijden zodat nog andere auto’s de kiss & ride-zone kunnen benutten. Vaak loont het ook de moeite om eventjes te wachten totdat de auto’s voor jou kunnen wegrijden. Zo kan jij de eerste plaats van de zone innemen en kunnen nog 3 andere auto’s de kiss & ride – zone oprijden.
- Uiteraard parkeer je niet op het zebrapad.
- Hou het afscheid kort als je de kiss & ride-zone gebruikt. Laat je kind (indien mogelijk) uitstappen aan de kant van het voetpad. Neem de boekentas(sen) al van ’s morgens mee in de auto op de achterbank, zodat deze niet uit de koffer gehaald moeten worden

-Meer tijd nodig? Parkeer dan eventjes in het Park.

In onderstaande fotomap vind je enkele verkeerssituaties terug waarbij telkens iets fout loopt. Per situatie wordt eerst de situatie getoond; in de volgende dia vind je dan de oplossing.


Created with Flickrset for Joomla.