Gedurende het schooljaar organiseren we verschillende activiteiten: onze jaarlijkse eetdag, het zwarte pietenontbijt, wafelslag, schoolfeest,..

De opbrengsten van deze activiteiten steken we rechtstreeks weer in de school door verschillende aankopen voor de school te sponsoren.

Onder welke activiteiten steken wij onze schouders en wat doen we met de opbrengsten?

Bus schoolreis

Op bijna alle schoolreizen worden de leerlingen ter plaatse gebracht met de bus. De ouderraad geeft hiervoor telkens een bijdrage.

Carnaval

De ouderraad koopt alles aan voor de lekkere hotdogs die de leerlingen krijgen na afloop van hun mooie stoet door de straten van Relst. Aangemoedigd door de vele ouders, grootouders, bewoners en sympathisanten.

We kopen op voorhand alles aan en laten de rest ’s morgens leveren op school zodat alles zo vers mogelijk is. De laatste jaren houden we ook rekening met de kinderen die intoleranties hebben. Daar voorzien we dan aparte hotdogs voor.

Het leuke aan deze activiteit is dat je de kinderen ziet glunderen wanneer ze hun lekkere hapje komen halen aan de keuken van het park.

Dag van de leerkracht

Deze dag is speciaal voor de leerkrachten natuurlijk.. en ieder jaar verrassend anders...vb. 5 oktober 2018: Dit jaar hadden we cakes gemaakt en daarin hadden we buisjes verstopt. In deze buisjes hadden we dan weer een rebus gestoken. Aan de hand van deze rebussen moesten de leerkrachten hun cadeautje zoeken …

Uiteindelijk hebben ze hun welverdiende “schat” goed gevonden en hebben ze hierdoor samen kunnen genieten van een lekker etentje in het Labo te Kampenhout.

Eetdag

In oktober houden we naar jaarlijkse gewoonte onze eetdag. De zalm, het stoofvlees, de chixfingers en de pompoensoep werden weer goed verkocht door alle aanwezige mensen. Hiervoor een welverdiende dank u !

Fietsjes Kettler

Op aanvraag van de schooldirectie hebben we in 2019 nieuwe fietsjes van Kettler aangekocht voor de kleuterschool.

Ijsjes en decoratie eerste communie

Naar jaarlijkse gewoonte sponsort de ouderraad de decoratie in de kerk voor onze eerste communicanten. Na afloop krijgen zij ook een welverdiend ijsje.

Infoavond gezinsbond

Ook dit jaar organiseerden we met de verschillende scholen van Kampenhout een infoavond in samenwerking met de gezinsbond. Als ouderraad gaan wij een helpende hand bieden door de mensen die aanwezig zijn een drankje aan te bieden.

Zelf kunnen we zo ook de infoavond mee volgen en kunnen we hier ook zelf iets van opsteken.

Musical

In 2018 jaar hebben we als ouderraad onze grenzen enorm verlegd in de aanloop van de musical. We zijn zelf op zoek gegaan naar sponsors; mails waren rondgestuurd, bedrijven zijn bezocht geweest. Hierdoor hadden we een mooie sponsoring vastgekregen waardoor elke werkgroep binnen de musical een knap budget voorhanden had waarmee ze aan de slag konden.

We hebben voor de musicaldag zelf alle versnaperingen voorzien, de opbouw, de afbraak, de bestellingen aan de toog, … We hopen dat dit voor alle bezoekers toch is opgevallen dat we enorm ons best hebben gedaan.

Even nog een aparte hele dikke merci aan ouderraadlid Lesley Cauwenberghs die zich enorm heeft ingezet binnen de werkgroep decor. Het zag er prachtig uit !

De volgende Parkschool-musical staat gepland in 2022.

Nieuwe speeltuigen

in 2018 zijn de nieuwe speeltuigen geplaatst op de speelplaats aan de kleuterkant. De trein was dringend aan vervanging toe en de leerkrachten hebben zelf mogen kiezen welke speeltuigen ze graag wilden. Wij hebben hierbij enkel de rekening betaald.

Schoolfeest

2017: Zoals elk jaar zijn we er als ouderraad voor gegaan. Aangezien het een jaar was zonder optredens van de leerlingen, organiseren wij het volledige schoolfeest. 

Op zondag 3 juni 2017 vond ons Western schoolfeest plaats. In het Wilde Westen van het Park Van Relst was het tijd voor een lekkere BBQ! Jiiieeeeeeeeeeeehaaa!

Heel wat cowboys, cowgirls, indiaantjes, ... kwamen hier lekker smullen, tussen de mooie western decoratiewerkjes, ontworpen door onze leerlingen met de hulp van meesters en juffen: cactusjes, tafelpaardjes, mooie dromenvangers in de bomen, leuke stokpaardjes , knappe vlaggenlijnen en nog veel meer!

In de namiddag konden ze zich in het park en op de speelplaats uitleven met leuke cowboyspelletjes in westernstijl op onze spelletjesprairie. Daarbij verdienden ze achteraf een leuke prijs!  Er was veel pret op de rodeostier, er werden eendjes getemd, bizondrollen werden verzameld, het lassowerpen werd geoefend, en de bizon kreeg soms zijn staart terug...

Soms kreeg je wel eens een natte spons tegen je gegooid bij het 'wanted' spel, maar op z'on mooie warme dag als vandaag kon iedereen dit wel apprecieren.

Was je nog niet helemaal in outfit, dan werd je aan het schminckstandje wel verder omgetoverd tot stoere Billy the Kid of knappe indianenprinses!

Bedankt aan de leerlingen van het 6e leerjaar om deze spelletjes te begeleiden! Holy Moly, Jullie deden dit super!

Nadien was het tijd voor de uitreiking voor de prijzen van de verkleedwedstrijd!  Nog eens proficiat hiervoor! Fijn voor jong en oud dat ook een heel deel ouders verkleed waren!  Een totaalbeleving!

De Blind Horny Toads zorgden voor een mooie afsluiting van een zonnige spelletjesnamiddag! Iedereen kon nog even nagenieten bij een drankje of een portie BBQ, terwijl ze luisterden naar deze stoere cowboymuziek. Bedankt aan deze cowboys om van het verre Campwood speciaal naar Relst af te zakken en een deuntje te spelen op ons schoolfeest!

Nog een dikke dankjewel aan al onze bereidwillige ouders die een extra handje kwamen helpen, 'smorgens, overdag of savonds!  zonder jullie hulp hadden we dit niet kunnen realiseren!

Zeker ook bedankt aan het hele schoolteam en ouderraad! Jullie waren geweldig, tijdens het schoolfeest, maar ook bij het hele voorbereidingwerk!

Schoolkalender

Tijdens de schooluren worden er in elke klas regelmatig eens foto’s genomen. Op het einde van het schooljaar krijgt de werkgroep van de schoolkalender alle foto’s door. Zij kiezen dan de foto’s en de volgorde voor onze nieuwe schoolkalender. Deze wordt bij de drukker besteld en nadien in september te koop aangeboden.

Sinterklaas

Ook elk jaar helpen we de zwarte pieten bij de aankopen voor Sinterklaas voor de klassen.

Vernissage Hof Ter Loonst

Dit jaar was er een knappe vernissage in Hof Ter Loonst. Per school zijn er een aantal mensen gaan helpen om drank op te dienen. Van onze school zijn er 3 ouderraadleden gegaan en Joris de papa van Tibo. Erg bedankt hiervoor ! Dankzij de inzet van alle scholen, hebben we allemaal een cheque gekregen ter waarde van 2500 euro ! Bedankt aan Hof Ter Loonst voor deze mooie opportuniteit !

Wafels voor Picknicktafels

Zoals elk jaar organiseren we een wafelverkoop ten voordele van de school. Dit jaar wilden we er wel iets leuks rond doen. Na wat brainstormen kwamen we uit op “Wafels voor Picknicktafels”. We hebben er een wedstrijdje van gemaakt : voor de klas die het meeste verkocht was er een beloning ! Dankzij alle leerlingen, hun ouders, grootouders, alle sympathisanten en zelfs dankzij de leerkrachten die ook niet wilden onderdoen van de leerlingen, hebben we een heel mooi bedrag bijeengesprokkeld. Hiervan zijn de picknicktafels aangekocht die nu staan te pronken op de speelplaats !

De wedstrijd is spannend geweest tot de laatste dag. Al vanaf de eerste dag ging de kikkerklas op kop. Maar na een paar dagen kwam de konijnenklas enorm opzetten. Uiteindelijk zijn deze beide klassen winnaar geworden van … een heus pannenkoekenfeest ! Lore en Jessica zijn dan in het Park pannenkoeken gaan maken en alle kindjes hebben er lekker van gesmuld ! Nadien hebben ze nog wat gedanst op de muziek die de juffen hadden meegebracht.