Volg hier al het nieuws over het project ecotuin.

Dankzij de hulp van vele vrijwilligers, sponsors, ouderraad én onze kinderen die tijdens de werkdag ook de handen uit de mouwen hebben gestoken, is ons project tot stand gekomen: de Parkschool ecotuin!

Een natuurlijke speelzone waar de kinderen naar hartenlust kunnen ravotten in de wilgenhut en op de boomstammetjes, maar ook een plek waar de kinderen elkaar kunnen ontmoeten en tot rust komen. In de lente krijgen de kinderen in onze ecotuin heel wat kansen tot milieuzorg op school: zo kunnen ze hun eerste groenten en fruit zaaien en oogsten in de moestuinbakken, leren composteren,.... En af en toe in de gezonde buitenlucht vertoeven voor een buitenlesje of het voorlezen van een verhaal, heerlijk toch?

Klik op deze foto om enkele foto's te bekijken (foto's inhuldiging op 11/03/2019)

KIKKERTOTEM

Vandaag (dinsdag 20/11) werden onze knikkertotem feestelijk voorgesteld aan de kleuters. Aan de hand van een indianentoneeltje werden er enkele afspraken gemaakt. Daarna mochten de kleuters zelf de knikkertotem uitproberen! 

https://photos.app.goo.gl/W7zu5zxVv5gCvVJJ8

https://photos.app.goo.gl/rThuRGM7nLD43cqt9

INSECTENHOTEL

Het bouwen van het insectenhotel op donderdag 8 november was een groot succes, onder een stralend herfstzonnetje gingen we samen aan de slag!

Onder leiding van de Wandelende tak en een handige papa vond er een ‘eco workshop’ plaats:  schuren, boren, zagen, timmeren,… iedereen stak de handen uit de mouwen om een huis te bouwen voor de kriebeldiertjes.

De kleuters vulden het huisje op met ecologische materialen, de leerlingen van de lagere school zorgden voor de afwerking. Fijn om te zien hoe enthousiast en betrokken de kinderen waren!

Een kunstenaar zorgde voor een muurschildering in thema geluksvogels. Elke maand bij de voorstelling van een nieuwe geluksvogel zal er een nieuw vogelhuisje aan de muur bevestigd worden, versierd door onze leerlingen.

Ook een merkwaardige paal kreeg een plekje op de speelplaats…  een danspaal? Een kabouterglijbaan? Een indianentotem?  Het mysterie zal op dinsdag 20 november ontrafeld worden!

Hiermee werd het startschot gegeven voor het uitbouwen van een ecologische speelplaats, een project dat we over verschillende schooljaren zullen spreiden. Zo willen we op school een plek creëren waar kinderen elkaar kunnen ontmoeten en tot rust komen. Bovendien biedt het ook heel wat kansen tot milieuzorg op school. Wordt vervolgd…!

Klik op onderstaande foto om naar de fotoreeks te gaan.