Een stukje geschiedenis:

- Gesticht in 1873 als meisjesschool.

- Op vraag van de toenmalige burgemeester van Kampenhout, Jozef De Neuf, wonende op het kasteel "Ten Opstal" te Relst.

- Vanaf toen kwamen dagelijks twee zusters vanuit Kampenhout les geven in Relst.

Foto’s: ARCHIEF oude school

Tot 1976 waren er in Kampenhout en Relst elk een meisjesschool en een jongensschool.

Op 1 september 1976 werden de vier scholen samengevoegd tot de Vrije Gemengde School Kampenhout: de V.G.S.K. Beide vestigingsplaatsen bleven bewaard, kwamen onder één directie en werden gemengd.

De gebouwen in Relst waren aan vernieuwing toe. Op 20 januari 1996 konden de kinderen hun intrek nemen in de nieuwe Parkschool. De naamkeuze is er vooral gekomen door de ligging van de school nabij het Park van Relst.

Foto’s: ARCHIEF Inwijding Parkschool op 20_01_1996

Foto’s: ARCHIEF Afbraak oude school dec 1994__nieuwbouw 1995

Op 1 september 2006 werd de vestigingsplaats te Relst een autonome school met een eigen directie en secretariaat. De school kreeg een nieuwe naam: “Parkschool – Relst”

Tijdens het schooljaar 2006 – 2007 werd de zolder omgebouwd tot twee klaslokalen en werd de speelplaats uitgebreid met een grasveld en een afdak. (achteraan op de speleplaats)

Op 1 september 2008 werden de klaslokalen op de zolder in gebruik genomen en zijn alle kleuterklassen ondergebracht in het hoofdgebouw.

Sinds januari 2009 is de huidige directeur, Kevin Aelbrecht, werkzaam in de school.

Sinds 1 september 2009 heeft de school een nieuw logo.

Sinds maart 2010 beschikt onze school over een eigen website: www.parkschool-relst.be

Sinds april 2011 kan je onze school ook volgen via Twitter: www.twitter.com/ParkschoolRelst

Op basis van de materiële mogelijkheden (de beschikbaarheid en de grootte van onze lokalen en de totale ruimte in de school) wordt de school genoodzaakt een maximumcapaciteit voor een aantal geboortejaren in te voeren vanaf het schooljaar 2011/2012.

Op 1 september 2012 is er de ingebruikname van de nieuwe polyvalente zolderklas. In de klassen van het 2e en 4e leerjaar worden de krijtborden vervangen door de eerste digitale borden.

Voor het schooljaar 2013/2014 werd de sanitaire ruimte in het préfabgebouw opnieuw geschilderd. Enkele foto’s.

De 6 klassen van de lagere school in het hoofdgebouw werden, mede dankzij financiële steun van onze ouderraad, intussen allemaal uitgerust met digitale borden.

Tijdens het schooljaar 2014/2015 werden de werken aan de nieuwe overkapping aan de kant van het hoofdgebouw voltooid. De overkapping was écht nodig omdat de laatste jaren de nood naar een bijkomend groter afdak steeds groter werd.

Tevens werd een deel van de speelplaats heraangelegd. Het geheel werd afgerond met de plaatsing van de nieuwe omheining én schoolpoort aan de kant van het park. Enkele foto’s.

De oude mazoutketel in de prefab werd tijdens het schooljaar 2015/2016 vervangen door een nieuwe verwarmingsinstallatie aangesloten op het gasnetwerk. In de sanitaire ruimte werden ook aanpassingswerken gedaan.

Tijdens het schooljaar 2017/2018 werden de oude speeltuigen op de kleuterspeelplaats vervangen door nieuwe. Enkele foto’s.

Op langere termijn zal het préfabgebouw vervangen worden door een nieuwe turnzaal, 2 extra klaslokalen en een grotere sanitaire ruimte.