FILM – Straplied & -dans op de speelplaats vrijdagochtend 22/09/2017

In samenwerking met onze gemeente werken octopusscholen het hele schooljaar rond verkeer.

Een eerste initiatief is de STRAPDAG die zal doorgaan op vrijdag 22 september. Op de speelplaats van de school hangen de strapdag-banners al uit.

De bedoeling is het aanmoedigen van scholen, kinderen en ouders om zich op een duurzame en veilige manier naar school te verplaatsen. Duurzame mobiliteit in het woon-schoolverkeer verdient permanente aandacht.

De dagelijkse functionele verplaatsing naar school te voet of met de fiets doen, heeft een impact op vlak van milieu, mobiliteit en het is bovendien gezond voor je kind!

De STRAPDAG zet de leuke aspecten van stappen en trappen op een ludieke manier in de verf.

De STRAPDAG toont op een leuke wijze aan dat te voet of met de fiets naar school gaan bijdraagt tot een betere mobiliteit en verkeersveiligheid.

We hopen dat jullie kind vaak al stappend of trappend naar onze school komt, en zeker op vrijdag 22 september. We gaan die ochtend ook dansen op het STRAPLIED en alle kinderen van de school krijgen een kleine verrassing!

Omdat er hopelijk veel leerlingen met de fiets zullen komen, organiseren we de fietsenparking vrijdag anders.

De leerlingen van de lagere school mogen hun fiets aan de grasdallen op de speelplaats zetten. Zoek je klas op de papieren en zet daar je fiets weg!

De kleuters mogen de fietsenstalling achter de prefab gebruiken.

Er zal vrijdag ook steeds iemand van het verkeersteam aan de poort staan. Als je nog vragen hebt, of niet meteen de juiste plaats voor je fiets vindt, kan je ons altijd aanspreken!

Meester Pieter,

In naam van het verkeersteam


Gemaakt met Flickrset for Joomla.