2019 Quiz Affiche

Elke maand stelt een klas een "vriendschapsvogel" voor.

TONEEL 'Vriendschap - Geluk voor kinderen 2' – januari 2019 door De Verhalenkat

Op 17 januari 2019 kwam De Verhalenkat met de vertelling 'Vriendschap - Geluk voor kinderen 2' langs op onze school. De zaal van het park werd omgetoverd in een prachtige theaterzaal.

De voorstelling kadert in het thema “Vriendschapsgeluk” waar we dit schooljaar rond werken en werd drie keer gespeeld voor onze kleuters en de leerlingen tem het 4e leerjaar. Ook de kleuters van ’t Okkerzeeltje waren aanwezig op één van de voorstellingen

Via onderstaande link vind je de lesbrief van Lannoo terug:

http://www.degeluksvogels.com/images/lesbrief.pdf

Klik op onderstaande foto om naar de fotoreeks te gaan.

Te veel regen op de laatste dag voor de start van de kerstvakantie, dus zochten we een alternatief voor onze fluo - winterwandeling. Het werd een fluo feestje in de gangen en in de turnzaal. Wat vallen we goed op in het donker met onze fluo vest. Bekijk hier enkele foto's. Na de kerstvakantie is het nog steeds donker, dus iedereen terug in FLUO!

Eerder verschenen:

Naar jaarlijkse gewoonte doet onze school mee aan de FLUO actie. Deze actie werd deze ochtend door de leerlingen van het 5e leerjaar op een leuke manier aangekondigd.

Filmpje: Fluo dans door de leerlingen van het 5e leerjaar

ALLE kinderen en leerkrachten kregen vandaag een gloednieuw fluohesje!

Klik op onderstaande foto om naar de fotoreeks te gaan.

Tijdens de donkere maanden tussen de herfst- en krokusvakantie is belangrijk dat uw kind opvalt wanneer het ’s morgens naar school komt en ’s avonds de school verlaat.

Tijdens deze maanden zijn ALLE leerlingen van de lagere school verplicht fluo te dragen. (cfr schoolreglement)

Bij voorkeur wordt het nieuwe fluo hesje gedragen, maar dat mag evengoed een ander fluo kenteken zijn. (bv een ander fluo hesje of fluo boekentas overtrek)

De kleuters verplichten we niet, maar ook hen moedigen we aan om fluo te dragen.

Met de leerkrachten zullen we dit ook voorleven, zodat het voor iedereen een gewoonte wordt om tijdens de herfst- en wintermaanden goed op te vallen.

Vandaag kregen we bezoek van de Sint. Helaas, de Pieten waren er niet. Nu bleek dat de Pieten de afgelopen dagen onvoorzichtig waren geweest op de daken waardoor ze in het ziekenhuis verzorgd moesten worden. Gelukkig waren ze net op tijd voldoende genezen om een handje te komen helpen. In een heuse ziekenwagen kwamen ze aan op school ...

Klik op onderstaande foto om naar de fotoreeks te gaan.