Voor het jaarthema werkten we dit schooljaar rond het boek "Geluk voor kinderen - vriendschap". Het boek gaat over vriendschap. Goede vrienden zijn belangrijk voor een gelukkig leven. Misschien heb je veel vrienden, misschien heb je er één. Misschien heb je nog geen vriend, maar dan komt er vast nog wel iemand op je weg. Dit boek toont hoe je een vriend kunt zijn en blijven. Want nog belangrijker dan vrienden hebben, is vrienden zijn.

Elke maand stelde een klas een "vriendschapsvogel" voor.

VOGEL YIN en YANG – juni 2019 door onze leerlingen 2e leerjaar

Yin en Yang (kraanvogels): vrienden vullen elkaar aan

Klik op onderstaande foto om naar de fotoreeks te gaan.

 KLIK hieronder bij "LEES MEER" om de foto's te bekijken van de voorstellingen van de andere vogels van de vorige maanden.

Op dinsdag 30 april trokken onze kleuters van de muizen-, poezen- en kikkerklas op schoolreis naar de kinderboerderij Spinrag & Erwtenbloesem of ook wel gekend als Blotevoetentuin te Booischot.

Klik op onderstaande foto om naar de fotoreeks te gaan.

Een traditie in onze school! De Paashaas amuseerde zich om de zakjes met paaseitjes te verstoppen. Onze kinderen gingen op zoek in het park ...  

Klik op onderstaande foto om naar de fotoreeks te gaan.

VASTENPROJECT 2019

Elk jaar steunt onze school een vastenproject. Dit jaar hebben we gekozen om “Ajpopoli vzw” (Onderwijsproject Mayakinderen Guatemala) te steunen. Op dinsdag 12 februari 2019 werd het project voorgesteld door Lou Decime en op woensdag 3 april 2019 stappen de kleuters en leerlingen voor het vastenproject.

Kwaliteitsvol onderwijs bieden aan kansarme Mayakinderen in het bergdorp San Juan Comalapa (Guatemala) met als doel hen een goede basis te geven voor eventuele verdere studies of een betere voorbereiding op de arbeidsmarkt. Er wordt nadruk gelegd op gendergelijkheid. De school is opgestart en wordt geleid door Mayaleerkrachten. Ze biedt ook medische en sociale steun aan de gezinnen van de leerlingen. Meer info: ajpopoli.com

VASTENPROJECT 2019 BRACHT DE SOM OP VAN € 2 435,08. Proficiat aan alle stappers en bedankt aan de sponsors!

Klik op onderstaande foto om naar de fotoreeks te gaan.