Sinds het schooljaar 2019/2020 nemen we deel aan de actie van Interza, nl Operatie Proper. Onze school zal zich engageren om bewuster om te gaan met de milieuproblematiek. Zo zijn er maandelijks zwerfvuilophalingen waar alle klassen aan deelnemen.

Op vrijdag 18 september 2020 konden al onze kleuters en leerlingen genieten van de schoolvoorstelling ROTZOOI, een voorstelling ‘over’ en ‘met’ afval. Op een zeer ontwapenende manier wist Peter het thema afval, sorteren en recycleren te verwerken in een hilarische straattheater act. We hebben er allemaal van genoten en op die manier is onze school klaar om ook dit schooljaar milieubewuster te worden.

Klik op onderstaande foto om enkele andere foto's te bekijken + een vuurspuwend filmpje!

De eerste schooldag … héél speciaal, zeker in deze tijden. Wat was het fijn om onze meer dan 200 kinderen terug te zien!

Ook de opening op de speelplaats en de voorstelling van het nieuwe jaarthema verliep dit schooljaar enigszins anders.

Het nieuwe jaarthema luidt: “OMG, verrassend vreugdevol”. Het openingstoneeltje gespeeld door de leerkrachten werd erg gesmaakt door de kinderen. Je kan het verhaal ‘Herrie in de kleurdoos’ hier bekijken

Geel, Rood en Blauw kunnen prachtig kleuren, maar wat doet Grijs? De mooie kleurtjes vinden dat Grijs niets moois kan maken … we ontdekken waarom ook Grijs zo belangrijk is …

Na afloop zongen we samen nog het themalied “KLEUREN” (tekst): https://www.youtube.com/watch?v=Cmzfu9Cz794

Klik op onderstaande foto voor enkele beelden van de voorstelling van het jaarthema.

Klik op onderstaande foto voor extra foto's van de opstart in de klassen + voorstelling van het jaarthema (met dank aan Jessica)

 

Besloten Facebook groep

Muizenklas 2020-2021 (parkschool Relst)

https://www.facebook.com/groups/1587587411402320

Besloten Facebook groep

Vrolijke vriendjes van de poezenklas 2020-2021

www.facebook.com/groups/892946137900289/

 

Archief Blogpagina Poezenklas (t.e.m. schooljaar 2019/2020)

http://www.bloggen.be/poezenpost/