Luizen kunnen bij elk kind, in elke school en op elk moment van het schooljaar opduiken. Toch blijkt de periode na een vakantie een piekmoment te zijn.

 

MELDING AAN DE SCHOOL

We vragen u om steeds alert te blijven en de haren van uw kind regelmatig na te kijken. Indien u luizen of levende neten vindt, gelieve uw kind te behandelen én de school op de hoogte te brengen.

Dit kan via de agenda van uw kind. Je kan ook meteen het secretariaat contacteren via 016/65 53 53 of e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Het is écht van belang om besmetting met luizen door te geven aan de school.

 Bij melding door een ouder verstuurt de school een (digitale) brief via e-mail aan de andere ouders van die klas. We gaan hier discreet mee om, maar willen tegelijkertijd de “luizentaboe” doorbreken door dit bespreekbaar te maken.

 

BEHANDELING

Indien u neten en/of luizen vaststelt, gelieve dan de nodige maatregelen te treffen: d.w.z. een degelijk product gebruiken en de behandeling voldoende keren herhalen tot alle neten en/ of luizen verdwenen zijn!

Om de luizenproblematiek op een doeltreffende wijze te voorkomen en te bestrijden, is het noodzakelijk dat alle ouders samen op hetzelfde moment het probleem aanpakken.

 

De “natkamtest” is de meest geschikte manier om van de neten verlost te geraken.

Bekijk dit filmpje.

Preventief behandelen is zeker niet aanbevolen!

Voor meer informatie ivm luizen-/neten kan u deze website bezoeken:

 

Je kan hier nog enkele specifieke documenten raadplegen:

-Stappenplan natkamtest

-Presentatie ivm luizen door CLB

 

KRIEBELTEAM OP RONDE

In de school fungeert het “kriebelteam” dat bestaat uit enkele vrijwilligers (ouders, grootouders, medewerkers van de school)

Drie keer per schooljaar (na de herfst-, kerst- en paasvakantie) gaan ze op ronde in alle klassen om bij de kinderen preventief een luizen- en netencontrole te doen. Bedoeling is om eventuele besmetting vroegtijdig te detecteren.

Nadien wordt daarover gecommuniceerd aan de ouders.

Wie zin heeft om deel uit te maken van het kriebelteam, kan dit laten weten aan Lenka (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

Alvast bedankt!