Omdat niemand twijfelt aan het positieve effect van gezonde versnaperingen in ons voedingspakket willen wij dit ook op school in de kijker zetten.

Tijdens de voormiddag(speeltijd) eten alle kinderen een stuk fruit. Voor de jongere kinderen maak je ’s morgens thuis het fruit klaar. Een fruitdoosje (met naam van uw kind) is aangewezen. (niet nodig voor een banaan)

Tijdens de namiddag(speeltijd) kunnen de kinderen een (droge) koek eten. Let erop om geen koeken in een papiertje mee te brengen, maar gebruik een koekendoosje.

Snoep, kauwgom, chips en andere ongezonde versnaperingen zijn niet toegelaten op school. Bij verjaardagen in de klas of bij het (eindejaars)feestje kan eens een uitzondering gemaakt worden.

 

Elke woensdag vanaf oktober kan uw kind ook meedoen met de fruitactie op school die wordt gecoördineerd door de gemeente.

Voor alle kleuters worden er 10 stuks gratis fruit aangeboden door gemeente, in principe telkens elke eerste woensdag van de maand. De gratis fruitwoensdagen voor kleuters staan vermeld op de online “PARKSCHOOL-KALENDER”.

Voor kleuters kan er daarnaast nog ingetekend worden op 22 stuks kleuterfruit extra aan de prijs van € 6,60.

In de lagere school kunnen de leerlingen inschrijven voor de fruitactie die 32 stuks fruit omvat. De prijs voor één schooljaar bedraagt € 10,60.

Om praktische redenen is het niet mogelijk om in te tekenen voor de fruitactie voor kleuters die pas in de loop van het schooljaar instappen.