De school eindigt op maandag, dinsdag en donderdag om 15.20 uur , woensdag om 11.25u en op vrijdag om 15.05u. Het afhaalmoment is net zoals de voorbije 2 schooljaren gespreid.

*De kleuters van de muizen- en poezenklas worden afgehaald aan de voordeur van de school.

*De kleuters van de kikker- en konijntjesklas verlaten de school via de schoolpoort aan de straatkant.

*De leerlingen van het 1e en 2e leerjaar wachten onder het kleine afdak en verlaten de school via de schoolpoort naar het park. → De ouders wachten in het park aan de grijze schoolpoort.

*De leerlingen vanaf het 3e leerjaar verzamelen in het park aan het afdak aan de grote zaal in de buurt van het kleine grasveld. → De ouders wachten op het stuk tussen het kleine grasveld en de draaimolen.

De kinderen vanaf het 3e leerjaar waarvan we weten dat ze in de naschoolse (betaalde) opvang blijven, gaan niet meer mee naar het park, maar blijven op de speelplaats.

Ouders met meerdere kinderen op verschillende afhaalplaatsen spreken met hun kind (en evt met de leerkracht) af welk kind ze eerst oppikken.

 

Naschools toezicht door de leerkracht tot start naschoolse opvang

Vanwege plaatsgebrek (werfzone) rekenen we erop dat de meeste kinderen na schooltijd opgehaald worden. De kinderen die toch op school blijven, spelen op de kleuterspeelplaats tot de start van de betalende naschoolse opvang. Op maandag, dinsdag en donderdag tot 15.45u; op woensdag tot 11.50u en op vrijdag tot 15.30u. Tot dan komen ouders hun kind ophalen via de VOORPOORT aan de straatkant en wachten aan de poort. (dus niet meer via de parkpoort via het park). Daarna zullen beide schoolpoorten gesloten worden door de leerkrachten die dan toezicht doen.  Vervolgens start de naschoolse betalende opvang.

 

Fietsenparking + schoolse (fiets)rijen

We moedigen aan om zoveel als mogelijk te voet en met de fiets naar school te komen. Kinderen kunnen dit schooljaar hun fiets parkeren op de fietsenparking aan de ingang van het park van Relst. Zorg er wel voor dat uw kind zijn/haar fiets op slot kan zetten.

Aan de fietsenparking bij de ingang van het park zal het naschools vermoedelijk nog drukker zijn dan gewoonlijk, aangezien heel veel kinderen daar hun fiets hebben gestald. We laten daar twee rijen vertrekken:

-        Een rij die oversteekt op de Aarschotsebaan ter hoogte van de ingang van het park richting Terloonststraat (zoals de vorige jaren)

-        Een rij rechts langs het voetpad van de Aarschotsebaan tot aan het kerkwegje (dit is de rij die normaal via het parkpoortje ging)

Zodra de rijen ontbonden zijn, valt de verantwoordelijkheid van de begeleidende leerkrachten weg.

Ook het parkpoortje zal ’s morgens en naschools open blijven voor de mensen die langs daar willen komen. Als het toch eens gesloten is, dan zal je via het kerkwegje even moeten doorlopen.