Op dinsdag 11 juni gingen de kleuters van de dribbel- en poezenklas op schoolreis naar de binnenspeeltuin ‘Jobland’ in St. Job in ‘t Goor (Brecht). Het werd een fantastische dag voor onze jongste kleuters!

Klik hier voor enkele foto's

Onze uitgeregende verkeersweek is voorbij. Ondanks het slechte weer konden zo goed als alle activiteiten doorgaan. Het was opvallend hoeveel kleuters en leerlingen met de fiets naar school kwamen!

Ook onze jongste kleuters lieten hun fietskunsten zien.

Klik hier voor enkele foto's

In de dribbelklas werd er gewerkt rond het thema boerderijdieren . Op dinsdag 14 mei brachten wij een bezoek aan de boerderij 't waterbos . Daar maakten de peuters kennis met de koeien en kalfjes , de schapen met hun lammetjes , kippen , konijnen en een pony . Alle kleuters die niet bang waren mochten even op de rug van de pony zitten . Op de grote tractor zitten was natuurlijk ook heel leuk . Voor we terug naar school gingen tracteerde boerin Jessy ons met heerlijke zelfgebakken wafels . Dankjewel Jessy .In de klas knutselden we nog een lammetje en leerden we een leuk boerderijlied . Het was een boeiende ervaring voor onze jongste kleuters . Sommige peuters genoten na de middag van een dutje na deze toch wel voor hun vermoeiende maar leerrijke voormiddag.

Klik hier voor enkele foto's

Net voor de paasvakantie werden er paaseitjes geraapt in het park. Voor onze allerkleinsten was de pret het grootst.

Klik hier voor enkele foto's

Net als Bob de Bouwer dat doet werd er ook in de dribbelklas huizen gebouwd en stenen gestapeld. Er werd geëxperimenteerd met dozen van verschillende grootte , vorm en kleur .De dozen werden gesorteerd per kleur . Wie bouwt de hoogste toren ? Zo werden de begrippen hoog en laag ingeoefend . Met de héél grote doos werd er verstoppertje gespeeld . Wie zit er in de doos ?

Geboeid luisterden de kls. naar het verhaaltje van de drie biggetjes . Zoals de wolf het deeed werd er geprobeerd het huisje omver te blazen . En…het lukte

Als afsluiting van het thema keken we naar de film van de drie biggetjes en zagen we Bob de Bouwer aan het werk . Het was een boeiende prettige week . Iedere kleuter voelde zich een Bob de Bouwer .

Klik hier voor enkele foto's

Maandag 7 jan. was de eerste schooldag voor 6 peuters . Het begin van een lange schoolcarrière… Welkom : Dries, Kaat , Enya , Millie , Julia en Elmo in ons dribbelklasje !

Tijdens die eerste weken werden vooral de verschillende speelhoeken ontdekt . De poppenhoek , de bouwhoek , de knutselhoek en de vertelhoek .In de vertelhoek maakten de kls. kennis met Dribbel en werden er verhaaltjes verteld over Dribbel . In de knutselhoek werd er een tekening gemaakt voor Dribbel . Na een drukke voormiddag is er nood aan een beetje rust voor enkele peuters.. In de namiddag wordt de poppenhoek omgetoverd in een slaaphoekje en kunnen de peuters rusten die het nodig hebben .Ook Jules de klaspop wordt op het einde van de dag te slapen gelegdin zijn bedje . Op donderdag en vrijdag wordt er leuk geturnd in de turnzaal met juf Ellen Vermeylen. Op woensdag smulden we voor de speeltijd allemaal eenappel . Lekker en gezond !

Op het einde van de week voelden de meeste kls zich al echt thuis in de klas

Klik hier voor enkele foto's

Ook de allerkleinsten genoten met volle teugen van hun eerste kerstfeestje op school op donderdag 20 december. Voor de speeltijd werd het kerstverhaal verteld rond de verlichte kerstboom . De kls genoten van het verhaal van moeder Maria , vader Jozef en hun kindje Jezus .Na de speeltijd kon er gesmuld worden van lekkere vers gebakken pannenkoeken met suiker of siroop .Om het kerstfeestje af te sluiten werd er gezongen en gedanst op jingle bells.

Klik hier voor enkele foto's

De kleuters van de dribbelklas trokken verkleed als kabouters naar het park . Daar gingen ze een verloren gelopen kaboutertje zoeken . Er werd ook ijverig gezocht naar eikels , kastanjes en blaadjes. Ook in de klas werd er rond het thema herfst gewerkt. Er werd geknutseld , gezelschapsspelletjes gespeeld en een kabouterdans aangeleerd

Klik hier voor enkele foto's