Vandaag (maandag 28/11)  vierden we op school feest voor Agnes, onze opvangverantwoordelijke, die vanaf 1 december met pensioen zal gaan. Zij was maar liefst 29 jaar lang het gezicht van de voor- en naschoolse opvang in Relst! Bedankt Agnes en we wensen jou een zalige pensioentijd toe.

Agnes werkt op dinsdag 29/11 haar laatste dag.

Aan alle ouders die de laatste weken de moeite hebben gedaan om een foto te nemen van Agnes met hun kind(eren): erg bedankt! De foto’s hangen uit tegen het raam van de prefab!

Bekijk hieronder de fotoreeks van het pensioenfeest (reeks 1)

Klik op “lees meer” en daar vind je nog andere foto’s:

- fotoreeks van het pensioenfeest (reeks 2)

- de foto’s van Agnes met de kinderen in de opvang (foto’s toegestuurd door de ouders)

- Agnes Bols werd 65 jaar op woensdag 23/11


Created with Flickrset for Joomla.

Na de herfstvakantie starten we weer met onze fluoactie. FLITS

Onze school is vanaf dit jaar lid van het 'Octopusplan'. Het Octopusplan streeft naar veilig verkeer en kindvriendelijke schoolomgevingen. Een van de acties van het Octopusplan is FLITS: "FLITS wil de verdubbeling van het autogebruik in de winter tegengaan en het belang van zichtbaarheid in de donkere winterperiode benadrukken." De bedoeling is dat de leerlingen zoveel mogelijk met de fiets of te voet naar school komen en hun fluovestje ‘s morgens en  ‘s avonds dragen om beter op te vallen in het verkeer. Daarnaast moet de fiets (en zeker het licht) volledig in orde zijn.

Als je in fluo naar school komt, krijg je een sticker voor op de spaarkaart van je klas. De volle spaarkaarten kan je plakken op de poster ik je klas! Deze actie loopt vanaf de herfstvakantie tot de krokusvakantie.
De kinderen van het eerste leerjaar hebben vandaag allemaal een fluovestje meegekregen. Van de andere leerlingen verwachten we dat ze dit zelf een hebben en dat ze daar in naar school komen. Als je echt geen fluovestje hebt, kan je er één bij je klasleerkracht krijgen. De actie richt zich vooral op de kinderen van lagere school, maar de kleuters die ‘strappend’ (stappend of trappend) naar school komen, doen dit ook best in fluo!

In de Parkschool ben je op je best met een fluovest! 

Filmpje: L5A-L5B Opening fluo actie FLITS 2016/2017

Naar jaarlijkse traditie nodigden we op 26 oktober de grootouders van onze kleuters uit voor een heus feest! Na de verwelkoming en de opening werden de oma’s en opa’s meegenomen in “Een koffer vol muziek”.

De presentaties die tijdens het koffiemoment getoond werden zijn te raadplegen via ons online-platform via deze link

Dank aan alle aanwezige grootouders om er samen met de kleuters en de kleuterjuffen weer een fijn feest van te maken. Ook dank aan alle helpende handen voor, tijdens en na het koffiemoment.

Hier vind je ook nog enkele foto's ingestuurd door de opa van Nell.

Hier vind je ook nog enkele filmpjes die we aan elkaar geplakt hebben (ingestuurd door de opa van Nell)


Created with Flickrset for Joomla.

Vrijdag 14 oktober kregen we een heel speciale vogel op bezoek: speelvogel! hij leerde onze kleuters allerlei leuke speelplaatsspelletjes aan: hinkelen, Chinese voetbal, schipper mag ik overvaren, 1 2 3 piano, zakdoek leggen,… de nadruk lag daarbij op het focuspunt van deze maand: het samenspelen, want er kan altijd nog een vriendje bij! ter afsluiting deden de kleuters nog een dansje. Met al die leuke spelletjes zullen de kleuters zich vast niet vervelen tijdens de speeltijden!


Created with Flickrset for Joomla.

Schilder Benni (opa Dries) haalt de kunstenaar in ieder van ons boven. We leerden met hem kijken naar schilderijen, verf maken en een herfstbos schilderen.


Created with Flickrset for Joomla.

Op donderdag 6 oktober trokken de leerlingen van het 1etem 4e leerjaar naar het Chartreuzebos. in de namiddag gingen ze picknicken en spelen in het provinciaal domein te Kessel-Lo.


Created with Flickrset for Joomla.

De speelkoffers werden hier en daar aangevuld met nieuwe materialen.


Created with Flickrset for Joomla.