In onze school vinden we de mening van de kinderen belangrijk. Vanaf het 3e leerjaar zijn telkens 2 leerlingen per klas verkozen. Deze 8 kinderen zetelen in de “leerlingenraad”. De leden van de leerlingenraad komen onder leiding van een leerkracht één keer per trimester samen. Tijdens de leerlingenraad denken de kinderen mee na hoe we het op school nog beter en aangenamer kunnen maken.

Keuze uit de voorstellen:

Eerste trimester:

• goals op de speelplaats samenspel
  • één keer per week (elke klas)

Tweede trimester:

• schoolkrant: elke klas maakt gedurende één maand een schoolkrant ; één exemplaar per week
  • februari zesde klas
  • maart: vijfde klas
  • april: vierde klas
  • mei: derde klas A en derde klas B

Derde trimester:

• “The Voice” : zangwedstrijd. Leerlingenraad is de jury; prijs is een zak snoep

Besluit:

• Evaluatie leerlingenraad Je helpt de juffen en meesters Er komt verandering Kinderen hun mening wordt gehoord

Evaluatie:

• Leuk dat de leerlingen hun mening kunnen geven
  • Graag niet de hele middag vergaderen

Onze leerlingenraad bestaat ook dit schooljaar weer uit een groep van 8 jongens en meisjes vanaf het 3e leerjaar. De groep kwam o.l.v. juf Lut dit schooljaar al enkele keren samen en dat leverde weer enkele frisse ideeën op. De groep stelde o.a. al voor om af en toe een groot spel te spelen met de ganse lagere school en om de container met het speelgoed vaker open te stellen. Men vroeg ook meer duidelijkheid rond de afspraken als er in het park gespeeld wordt. De groep vraagt ook een “wieltjesdag” tijdens de verkeersweek in mei. De kinderen gaven aan dat ze het leuk vinden om samen te komen en hun mening te geven.

Evaluatie:

• Leuk dat de leerlingen hun mening kunnen geven