Een centrum voor leerlingenbegeleiding of CLB is een dienst waarop leerlingen, ouders, leerkrachten en schooldirecties een beroep kunnen doen voor informatie, hulp en begeleiding. Je kan rechtstreeks beroep doen op het CLB. Het CLB werkt gratis en discreet.

Het is mogelijk om een persoonlijk gesprek te hebben met het CLB Haacht/Keerbergen.

De contactpersoon is Kirsten Depelchin. Zij is in principe elke maandagvoormiddag aanwezig op onze school of te bereiken via mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of telefonisch tijdens haar telefoonpermanentie (015 / 50 93 20) op het CLB (woensdagvoormiddag).

De samenwerking met de school bestaat uit:

-deelnemen aan de klassenraad

-onderzoek en opvolging in verband met ontwikkeling van kleuters en evolutie van leerlingen

-bijzondere testen en onderzoeken op aanvraag van de school of van de ouders

-hulp bieden om een adequaat sociaal-emotioneel gedrag te verwerven

-ondersteuning bij de uitbouw van de schoolloopbaan

-voeren van gesprekken met ouders

Medewerking van de ouders:

Er zijn tussenkomsten die u niet kan weigeren, omdat het CLB daartoe verplicht is door de wet. Het gaat hier over:

-bepaalde medische onderzoeken voor preventieve gezondheidszorg door het medisch consult van het CLB. Deze gaan door op school of op de hoofdzetel in Keerbergen. Bij de kleuters wordt de aanwezigheid van de ouders toegestaan. De MST-dienst voert deze onderzoeken kosteloos uit.

-maatregelen bij besmettelijke ziekten

-begeleiding bij spijbelen

Voor meer informatie omtrent het Centrum voor leerlingenbegeleiding kan u terecht op de site van de hier.