Onmiddellijk na schooltijd worden de jongste kleuters (2,5- / 3- en 4-jarigen) afgehaald aan de voordeur van de school. De oudste kleuters (5 jarigen) wachten, net als de leerlingen van de lagere school op de speelplaats in de rij. Ook de kleuters die niet afgehaald werden, wachten op de speelplaats samen met de kinderen van de lagere school.

De kinderen van de lagere school en de oudste kleuters (5 jarigen) die niet meegaan met een rij worden afgehaald in de school zelf langs de schoolpoort aan de straatkant of langs de schoolpoort aan het park. Nadat de fietsrijen de schoolpoort voorbij zijn, zal een leerkracht de poort openen, waarna de (groot)ouders de speelplaats opkomen. De mensen die hun kind(eren) ophalen, sluiten steeds de schoolpoort bij het verlaten van de school.

Voor de kinderen die na schooltijd naar huis gaan, zijn er rijen die begeleid worden door leerkrachten:

*een rij bij het oversteken van de Aarschotsebaan / Terloonststraat via de schoolpoort aan de straatkant

*een rij naar Aarschotsebaan / Hutstraat via de schoolpoort aan het park richting het parkpoortje achteraan het grasveld

Bij te slecht weer zal deze laatste rij de school verlaten langs de poort aan de straatkant. Dit wordt de dag zelf beslist afhankelijk van de weersomstandigheden.

Richtlijnen voor onze fietsers:

De kinderen bewegen zich zo veilig mogelijk op de openbare weg en volgen de richtlijnen van de leerkrachten stipt op. Ze sluiten goed aan bij de rij. Zodra de rijen ontbonden zijn, valt ook elke verantwoordelijkheid van de begeleidende leerkrachten weg!

Algemene richtlijnen - Uw speciale aandacht a.u.b.:

-Geen enkel kind mag zonder begeleiding de school verlaten!

-Verwittig steeds vooraf schriftelijk als iemand anders dan gewoonlijk uw kind komt afhalen! Doe dat ook voor kinderen die niet in de naschoolse opvang blijven en na schooltijd aan de schoolpoort afgehaald worden.

-De schoolpoort aan de straatkant gaat op slot om 15.50 uur. Vanaf dan worden alle kinderen die in de opvang blijven, opgehaald via de poort in het Park van Relst.

-Na het afhaalmoment is het belangrijk om de speelplaats zo snel mogelijk te verlaten, zodat de leerkrachten met toezicht voldoende overzicht blijven houden op de kinderen die in de opvang blijven.

-Ook ’s morgens (8.00 uur ten vroegste; 8.15 uur ten laatste) zal het parkpoortje geopend worden, zodat de kinderen op een veilige manier door het park de school kunnen binnen komen.